Het terras in de achtertuin is een prachtige plek om te zitten. In het voorjaar en het najaar is het er heerlijk in het zonnetje zitten en in de zomer is het er, door het zonnescherm, heerlijk toeven in de schaduw. Het zonnescherm hangt er al jaren en heeft altijd prima gewerkt maar zelfs zonnedoek van hoge kwaliteit verweert op den duur en is dan aan vervanging toe. Als het mechaniek van het zonnescherm nog prima in orde is dan kan dit van nieuw zonneschermdoek voorzien worden. Nieuw zonneschermdoek kopen is eenvoudiger dan je denkt.

De te maken keuzes bij vernieuwen zonneschermdoek

Het eerste waar je een keus over moet maken is de kleur die je wilt. Vrijwel alle kleuren zijn beschikbaar in effen of gestreept dus er is ook altijd een kleur te krijgen die bij jou specifieke wensen en situatie past. Daarna kun je de gewenste maat van het doek opmeten. Doe dit precies, het is achteraf meestal niet mogelijk om het doek dat iets te groot is alsnog op maat te maken. De prijs van zonneschermdoek is meestal per vierkante meter en met de lengte en de breedte kun je makkelijk het aantal vierkante meters uitrekenen.

Zonneschermdoek: verschillende prijzen en verschillende kwaliteiten

Zonneschermdoek is verkrijgbaar in verschillende prijzen en verschillende kwaliteiten. Je wilt natuurlijk graag dat het nieuwe doek heel lang meegaat en het is dan ook verstandig om goed op de kwaliteit te letten als je het nieuwe doek besteld. Goedkoop kan heel snel uitpakken in duurkoop als na een paar zomers blijkt dat het doek weer aan vervanging toe is. Zo is er zonneschermdoek dat geverfd is op een manier waardoor de kleur alleen aan de buitenkant zit en, betere kwaliteit doek, dat door en door geverfd is. Door en door geverfd zonneschermdoek zal door de jaren heen veel kleurvaster zijn.