Microcement is een materiaal met een zeer kleine korrelgrootte. Daardoor is het materiaal, wanneer het is aangebracht, krasbestendig. Het is een materiaal dat niet wordt gegoten maar met de hand, door de stucadoor, wordt aangebracht. Daardoor zal iedere wand uniek zijn omdat iedere wand een eigen uitstraling heeft. Het heeft ook een meer robuuste uitstraling dan een kunststof vloer. Het kan op iedere ondergrond worden aangebracht. Het kan zowel op steen, beton, hout, metaal en over tegels worden aangebracht. Ook is het materiaal zowel voor binnen als buiten toepasbaar. Wanneer je last hebt van waterdoorslag van een buitenmuur kan je door deze te bestrijken met dit microcement weer waterdicht maken.

De belangrijkste voordelen van microcement

Het materiaal wordt tegenwoordig steeds meer gebruikt. Het is namelijk gemakkelijk verwerkbaar, heeft geen voegen en het is zelfs verkrijgbaar in 40 kleuren. Het product is natuurlijk en heeft een geen gevaarlijk stoffen. Het is waterbestendig en kan ook zeer goed tegen hitte. Wanneer het materiaal eenmaal is aangebracht is het duurzaam en onderhoudsvrij.

Vloeren en wanden

Het microcement wordt tegenwoordig steeds meer gebruikt als afwerking voor vloeren en wanden. Dat komt omdat het verkrijgbaar is in vele kleuren en door het aanbrengen met eventueel structuren een unieke uitstraling heeft. Het aanbrengen van dit product is ambachtelijk werk waar een goed vakman verschillende aanbrengtechnieken kan toepassen. Men kan namelijk een zeer gladde afwerking maken of juist een grove. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het laagje, dat wordt aangebracht, heeft slechts een dikte tot 3 mm. Wanneer je dit dus als afwerking voor een vloer laat gebruiken zal een deur meestal niet ingekort moeten worden. Het is zo dun dat een deur er gemakkelijk overheen blijft draaien. Doordat de stuclaag watervast is, wordt het tegenwoordig vooral ook toegepast in badkamers, keukens en zwembaden.

Offerte

Voordat je echter een stucadoor zijn werkzaamheden laat uitvoeren moet je eerst verschillende offertes aanvragen. Je zal zien dat er behoorlijke prijsverschillen zijn tussen de stucadoors onderling. Van de duurste tot de goedkoopste kan wel een prijsverschil zitten tot 40%. Dat is een behoorlijk bedrag. Ga daarom niet over een nacht ijs en bekijk alles zeer goed voordat je de werkzaamheden laat uitvoeren. Neem een erkend stucadoor. Wanneer er dan achteraf iets niet in orde is dan weet je zeker dat je ervoor verzekerd bent.