Zeker de laatste jaren is het aantal voordelen van kunststof kozijnen enorm groot ten opzichte van andere kozijnsoorten. Naast kozijnen van kunststof zijn kozijnen van hout en aluminium het meest populair. Toch blijkt dat de laatste twee soorten een aantal nadelen met zich meebrengen, waar geen sprake van is bij de kozijnen van kunststof. Mensen kiezen vaak voor aluminium kozijnen, met het oog op het uiterlijk ervan. Deze soort is echter veel duurder dan de kunststof variant, en hoeft er tegenwoordig helemaal niet duurder of mooier uit te zien. Houten kozijnen zijn vaak ook relatief duur, en hebben bovendien last van rotting, aantasting en afbladdering van verf. Hierdoor stijgen de onderhoudskosten gestadig.

Blijvend mooi

Kunststof kozijnen voldoen aan alle richtlijnen die je zou kunnen hebben op het gebied van kozijnen. Ze zijn zeer isolerend, zien er modern en stijlvol uit en gaan zeer lang mee. Een reden van menigeen om niet voor kunststof te kiezen, is vanwege het goedkope uiterlijk dat het zou hebben. Tegenwoordig zien ook kozijnen van kunststof er strak en modern uit, dus ook hierin wordt voorzien. Bovendien is de hoeveelheid onderhoud die voor deze kozijnen nodig is, zeer laag. Een wasbeurt eens in de zoveel tijd is al genoeg.

Oneindig varieren

Kozijnen van kunststof geven oneindige mogelijkheden. Niet alleen kies je de kleur en het design dat jouw voorkeur heeft, ook kan je eindeloos combineren met luiken, raamdorpels, vensterbanken, roeden, driedubbele beglazing, zonwering en ga zo maar door. Deze accessoires en toevoegingen zijn meestal perfect te combineren met kozijnen van kunststof, terwijl dit niet altijd het geval is met bijvoorbeeld houten of aluminium kozijnen. Zo passen kozijnen van kunststof niet alleen beter bij je interieur, maar stemmen ze zich ook beter af op het geheel van je huis.