Een mooi interieur komt vaak aan op de kleinste details. Bij het inrichten van een kamer komen natuurlijk eerst de dingen aan bod die het meeste effect op de stijl van het interieur hebben. Zo zou een volgorde van inrichten kunnen zijn om eerst de kleur van de muren te kiezen, vervolgens de vloer, de meubels en de verlichting. Als laatste worden de finishing touches voor het interieur gemaakt met verschillende accessoires. Zo kan een simpel kussentje op de bank een groot verschil maken voor het interieur. Een klein detail waar de meeste mensen niet aan denken is het gebruik van design sloten. Ieder huis heeft natuurlijk sloten nodig en door gebruik te maken van exemplaren met een mooi design kan je een interieur net dat beetje extra aandacht geven waarmee je een groot resultaat realiseert.

Design zonder in te leveren op veiligheid

De belangrijkste taak die sloten moeten vervullen is natuurlijk het beveiligen van de woning tegen inbraken. In dat opzicht zijn sloten toch iets anders dan het kussen op de bank. Hierbij schuiven mensen namelijk vaak het comfort van de kussens naar achter wanneer deze mooi bij het interieur passen. Dit kan niet gedaan worden met de sloten op deuren en ramen. De belangrijkste functie om te zorgen voor een betere beveiliging moet hier namelijk altijd voorop blijven staan. Om de veiligheid te kunnen garanderen kan je het beste gebruikmaken van sloten met een SKG keurmerk. Deze sloten zijn getest en veilig bevonden om te beschermen tegen inbraken. Hierdoor wordt de selectie voor design sloten iets beperkt maar blijven er zeker nog genoeg opties over om uit te kiezen. Zo kunnen vrijwel alle sloten met een SKG keurmerk in verschillende kleuren geleverd worden. Dit is echter zeker niet de enige design mogelijkheid.

Design mogelijkheden met sloten

Door een kleur van het slot uit te kiezen die het beste bij het interieur van een huis past kan je al een groot verschil maken. Alle modellen sloten zijn in de meeste gevallen minimaal in zilver, zwart en koper kleur verkrijgbaar. Dit is echter niet wat we bedoelen wanneer we het hebben over design sloten. Er zijn namelijk nog veel meer design mogelijkheden met sloten. Zo kan het zichtbare deel van het slot in allerlei verschillende vormen geleverd worden terwijl het binnenwerk hetzelfde blijft. Voor een woning met een klassiek interieur kan je bijvoorbeeld gebruikmaken van een slot met een antiek uiterlijk terwijl het niet zichtbare gedeelte uit moderne onderdelen bestaat. Een andere optie is om voor een interieur met een modern uiterlijk gebruik te maken van een ultramodern slot. Denk bijvoorbeeld aan een slot die je niet met een sleutel opent, maar met een vingerafdruk of via een app op je smartphone.